Om oss

OM OSS BAKOM KENNELNAMNET

grasiskas_kennel-2011
Majsan, Istra, Wilja Ulla & Bombi 2011.

Majsan Stääv
Rådjursvägen 16
S – 63511 Eskilstuna
SWEDEN
+46(0)709587770
majsan24@hotmail.com
Ulla Stääv
Arkeologgatan 18
S – 64435 Torshälla SWEDEN
+46(0)706265975
ulla@staav.se

Bakom namnet Gråsiskas Kennel står mor och dotter, Ulla och Anna-Maria (Majsan) Stääv. Vi bor i Södermanland ca 10 mil från Stockholm. Kennelnamnet Gråsiskas blev godkänt av SKK 2009.

Vi bedriver uppfödning a Welsh Corgi Cardigan i liten skala, rasen har funnits i familjen sedan 1994.

Vi har erfarenhet av olika raser bla Tax, Irländsk setter, Bearded collie, Flatcoated Retriever,  Welsh Corgi Cardigan, Weimaraner, Lancashire Heeler, Schäfer och Labrador Retriever.

I dagsläget har vi 5 hundar. Hos Majsan bor  3 st Welsh Corgi Cardigan.  Hos Ulla bor 2 st Welsh Corgi Cardigan. Vi samäger hundarna även om de är uppdelade i de två familjerna. Vi äger även Cardiganhanarna, Mingus (Gråsiskas Mingus) och Olle (Gråsiskas Olle Jr) och Cardigantiken ”Silly” (Gråsiskas Dilwen) som är utplacerade på foder till familjer i och utanför Eskilstuna och i Västerås.

 Det som intresserar oss och som vi utövar med våra hundar är bla lydnad, utställning, viltspår, agility.
Vi har som mål att få fram sunda, arbetsvilliga och trevliga familjehundar.  Är de sedan även vackra, så är det en bonus. Våra valpköpare önskar vi, är aktiva med sin hund och har som mål att meritera hunden  i någon/några grenar.

Vi har genomgått SKK:s Uppfödarutbildning.

majsan_wiljaMajsan:
Jag är uppvuxen med hundar och har så länge jag kan minnas haft hundar som mitt största intresse. Jag är Legitimerad djursjukskötare och jobbar inom veterinärvården.
Hemma hos mig bor det 3 hundar, Istra, Valdis och Olwina  de är tre generationer.Jag har även 2 katter som går bra tillsammans  med hundarna plus några höns på tomten.

Några av mina utbildningar: Hunddressörsutbildning 1-årig utbildning  Specialdressyr Hund 6 månaders utbildning Ledarhundsdressör, Hundpsykologi  Internationalisering/Kommunikation  Allmänhundkunskap/Hundvård  Hundsjukvård/Näringslära  Etologi, Genetik, Mentalkunskap  Lydnadsdressyr, Dressyrlära, Specialdressyr  Jägarexamen  Hill´s NAP 1-5  Anatomi/Röntgenteknik  Godkänd i C15 (hantering av läkemedel enligt jordbruksverkets godkända kursplan) Hundkörkortsexaminator i  Barbro Börjesson/Berit Magnussons regi Instruktör på Svenska Hundklubben sedan 1992
Legitimerad Djursjukskötare vid SLU i Uppsala 2014

ulla_glad_sept07

Ulla :
Jag har haft hund sedan jag var 14 år,  då jag fick en strävhårig tax av mina föräldrar.
Hemma hos oss bor det 2 hundar, Wilja och Tuva ,
Jag har arbetat på Evidensia Djurkliniken Västerås som Leg Biomedicinsk analytiker sedan -93 Efter min pension 2015 är jag kvar som timanställd

karikatyr-

 

Comments are closed